Perussuomalaiset vaati tänään kyselytunnilla hallitukselta toimia kotimaisten yritysten toimintaolojen parantamiseksi. Toimenpiteinä perussuomalaiset esitti muun muassa polttoaineverojen korotusten perumista.

-Tulevaisuuden näkymien vuoksi Jämsässä sijaitseva Kaipolan tehdas ollaan sulkemassa. Hallitus toteutti juuri ennätysmäisen polttoaineverojen korotuksen. Syitä metsäteollisuuden tilanteeseen ovatkin kiilusilmäinen ilmastopolitiikka ja jatkuvasti kasvava verorasitus. Istuva hallitus ei ainakaan helpota ennustettavuutta, perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen moitti.

Mäkynen huomautti, että hallitus ajaa päätöksillään kilpailukykyä polvilleen ja tuotanto siirtyy halpamaihin, jossa ympäristöstä ja työvoimasta ei välitetä.

– Aiotteko te parantaa suomalaisten ostovoimaa ja teollisuuden kilpailukykyä? Käykö, että ensitöiksenne perutte tekemänne ennätyksellisen polttoaineveron korotuksen? Mäkynen kysyi.

Sähköveron lasku perussuomalaisten pitkäaikainen tavoite

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei vastannut polttoeineveronkorotusta koskevaan kysymykseen, mutta huomautti, että hallitus on laskemassa teollisuuden sähköveroa EU:n minimitasolle. Tämä on ollut monta vuotta perussuomalaisten tavoite muun muassa vaihtoehtobudjetissa.

– Yhden pitkäaikaisen perussuomalaisten tavoitteen hallitus on tosiaan toteuttamassa: teollisuuden sähköveron lasku EU:n minimitasolle. Mutta kun toisesta päästä te kiristätte ruuvia vielä lujempaa, niin hyöty jää pakkasen puolelle! Mäkynen totesi.

Mäkynen lisäsi, että kasvavalla verorasituksella kerättyä kakkua jaetaan hallituksen toimesta haittamaahanmuuton kustannuksiin, kehitysapuun ja Etelä-Euroopan maiden veroalennusten rahoittamiseen. Perussuomalaiset olisivat käyttäneet näitä varoja suomalaisten ostovoiman ja kilpailukyvyn tukemiseen.

Lisää työtä ja ostovoimaa perussuomalaisella politiikalla

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio painotti, että valtion tavoitteena on oltava kansalaisten ostovoiman parantaminen.

– Nykyään Suomessa liian moni työssäkäyvä elää ahtaasti ja ajaa vanhalla autolla. Näiden töitä niska limassa tekevien suomalaisten ostovoimaa on parannettava. Sen sijaan tämä vihervasemmistolainen veronkorotuspolitiikka syö sitä ostovoimaa ja se yritysten kilpailukykyä. Vihervasemmistolainen tuhlailu valtion tasolla taas lisää painetta sille, että veroja täytyy korottaa, Tavio perusteli.

Tavio vaati, että on siirryttävävihervasemmistolaisesta talouspolitiikasta perussuomalaiseen työtä ja yrittäjyyttä kannustavaan politiikkaan.

Onko hallituksella mitään aikomuksia lähteä reiluihin veronkevennyksiin, kuten ansiotuloverojen kevennyksiin, jotta saataisiin lisää ostovoimaa? Tavio kysyi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei lupaillut tällaisia kevennyksiä.