Mikaela-pr-836x1024

– Sote- ja maakuntauudistusten myötä kunnilla on edessään suurin muutos ikinä. Kunnallinen todellisuus tulee muuttumaan perinpohjaisesti, toteaa kansanedustaja Mikaela Nylander.

Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella on taas kuntavaalien 2017 tulosten myötä paikka Kuntaliiton hallituksessa. RKP on nimennyt kansanedustaja ja Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylanderin edustajakseen hallituksessa tulevalla kaudella.

– Sote- ja maakuntauudistus näyttävät toteutuvan ja tämä on siinä tapauksessa vasta alkua kehitykselle, jossa yhä useammat tehtävät siirtyvät maakunnille. Pidemmällä aikavälillä seurauksena on kuntauudistus, sanoo Nylander.

– Toivon että voimme Kuntaliitossa käydä avointa keskustelua julkisen talouden kokonaisuudesta. Nyt tarkastellaan ainoastaan kuntataloutta maakuntauudistuksen jälkeen ilman että samalla katsotaan maakuntien rahoitusta. Esimerkiksi Uudenmaan maakunnalla on ensimmäisen vuoden aikana 300 miljoonan säästöpaineet, Nylander huomauttaa.

– Maakuntien rahoituksen alijäämä vaikuttaa kuntien rahoitukseen pitkällä aikavälillä, koska julkinen talous on kokonaisuus. Nyt on selkokielen ja avoimen analyysin aika, sanoo Nylander.

Mikaela Nylander on toiminut Porvoon kunnallispolitiikassa vuodesta 1992, Nylander on neljännen kauden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Nylander valittiin eduskuntaan vuonna 2003.