Hallitus esitteli tällä viikolla uuden sote-luonnoksen ja luovutti sen eilen lainsäädännön arviointineuvostolle. Tavoitteena on hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen uuden hallintotason avulla. Uudistuksen myötä huomattava osa pääkaupunkiseudun nykyisestä rahoituksesta siirtyisi muualle Suomeen.

– Käytännössä uudistus tarkoittaa sitä, että pääkaupunkiseudun nuorelta väestöltä vietäisiin resursseja vanhemmalle väestölle muualle Suomeen. Se, että nuoren väestön terveyden perustana toimivista ennaltaehkäisevistä palveluista säästetään ei vähennä yhdenvertaisuutta, vaan päinvastoin, sanoo RKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Emmi Piippo.

RKP on ainut hallituspuolue joka on julkisesti kritisoinut uutta rahoitusmallia, joka on epäedullinen erityisesti pääkaupunkiseudulle. Helsingin suurin puolue Vihreät on pysynyt uudesta mallista hiljaa.

– RKP on ollut yksin uuden rahoitusmallin kritisoimisessa ja turvaamassa pääkaupunkiseudun sosiaali-ja terveyspalveluja. Toiseen versioon on saatu joitakin parannuksia, mutta edes pieni tuki Vihreiden suunnalta olisi ollut toivottavaa. On merkillistä, että Helsingin suurin puolue ei ilmaissut minkäänlaista kritiikkiä vaikka sote-uudistus on ensimmäisestä ehdotuksesta alkaen ollut pääkaupunkiseudun kannalta surkea.