17155931_984491901686718_8138662268636264306_n

Kansanedustaja Mikaela Nylander arvosteli keskiviikon välikysymyskeskustelussa hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia.

− Hallitus on romuttanut perustan elinikäiselle oppimiselle mahdollistamillaan varhaiskasvatuksen heikennyksillä. Ryhmäkokojen suurentaminen ja päivähoito-oikeuden rajaaminen oli vastuutonta, Mikaela Nylander sanoo.

Hallituksen yritys saada perhevapaauudistus aikaan epäonnistui äskettäin.

− Hallituksen perhevapaauudistusfloppi vain pahentaa tilannetta, Nylander sanoi.

Nylander painotti lähipäiväkotien ja lähikoulujen keskeistä asemaa koulutuksellisen tasa-arvon turvaamisessa.

− Hyvä lähikoulu, yksilökeskeinen opetus, erityistarpeet huomioivat ryhmäkoot ja oppilashuolto pitää olla lähtökohtana. Emme saa uudistaa koulua niin, että se menee rikki. Koulut kaipaavat työrauhan ja ennen kaikkea tarpeeksi resursseja, Nylander sanoi.

− Kuntien tulisi määrätietoisesti positiivisen erityiskohtelun ja kaavoitus- ja asuntopolitiikan kautta vahvistaa päiväkoteja ja kouluja. On tärkeää, että perheet pitävät oman alueen päiväkoteja ja kouluja laadukkaina. Yhteiskunta ei tarvitse lisää segregaatiota, vaan lisää integraatiota, sekä hyvän koulun siitä huolimatta missä päin Suomessa asutaan – tämä on tasa-arvoisen yhteiskunnan perusta.

Kaikki oppositiopuolueet olivat allekirjoittaneet välikysymyksen koulutuksen tasa-arvosta. Hallituksen luottamuksesta äänestetään myöhemmin.