SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tukee veturinkuljettajien työtaistelua. Väisänen vaatii VR:ää muuttamaan henkilöstöpolitiikkaa, jossa työntekijät maksavat alihinnoilla voitetut kilpailutukset.
Oikeutettu veturinkuljettajien työtaistelu – henkilöstöpolitiikkaa muutettava

280 lähiliikenteen veturinkuljettajaa Helsingin ja Riihimäen ammattiosastoista on torstaina ja perjantaina 18.-19.3. työtaistelussa parempien työehtojen puolesta.

Rautatiealan Unionin Helsingin veturinkuljettajien osasto ry:n ja Riihimäen veturinkuljettajat ry:n lähiliikenteen veturinkuljettajien työtaistelu on vastalause VR:n tekemästä sopimusrikkomuksesta sekä vakiintuneiden työehtojen yksipuolisesta muuttamisesta. VR on voittanut HSL-kilpailutuksen jättämällä alihintaisen tarjouksen. 

– On vastuutonta henkilöstöpolitiikkaa, että VR ryhtyy polkemaan työehtoja, vakiintuneita käytäntöjä ja määräämään työtehtäviä tehtäväksi työntekijöiden vapaa-ajalle. Olen erittäin pettynyt VR:n, sillä nyt VR kuvittelee voivansa maksattaa alihintaisen HSL-tarjouksen hinnan työntekijöillään. Näin ei voi tapahtua. Tuen veturinkuljettajien työtaistelua ja vaadin VR:ää muuttamaan työntekijöitä sortavat käytännöt ja kehittämään työntekijöiden työehtoja ja palkkoja, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.