debaattibanneri

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ennakoi tänään suurelle valiokunnalle Brysselissä 17. helmikuuta kokoontuvan EU:n koulutusneuvoston keskusteluja.

Neuvoston on tarkoitus joulukuun Eurooppa-neuvoston linjausten pohjalta edistää Euroopan solidaarisuusjoukkojen toimeenpanoa ja laadukkaan koulutuksen tarjoamista kaikille.

Euroopan solidaarisuusjoukot on komission aloite, joka pyrkii tarjoamaan nuorille mahdollisuuksia auttaa yhteisöjä ja yksilöitä vapaaehtoistyössä tai palkkatyössä kotimaassaan tai ulkomailla. Loppuvuodesta käynnistyneeseen hankkeeseen on jo ilmoittautunut noin 20 000 nuorta, Grahn-Laasonen kertoi.

Keskustelussa laadukkaasta koulutuksesta Suomi aikoo Grahn-Laasosen mukaan nostaa esille suomalaisen opettajankoulutuksen tarjoamat mahdollisuudet sekä korostaa koulutusjärjestelmän arvioimista kokonaisuutena.

Suuren valiokunnan keskustelussa toivottiin, että ministeri painottaa puheenvuoroissaan myös ammatillista koulutusta ja aikuiskoulutusta osana koulutusjärjestelmää. Ministeri totesi aiheen olevan tärkeä ja kertoi, että Suomi on pitänyt asiaa esillä eri keskusteluissa.