belarus_karta_strany

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenet, kansanedustajat Erkki Tuomioja (sd.) ja Wille Rydman (kok.) osallistuivat Valko-Venäjä –kokoukseen 7.-8. toukokuuta. Pohjoismaiden neuvoston järjestämä vuosittainen Valko-Venäjä -kokous järjestettiin tänä vuonna Helsingissä.

Kokoukseen toisena päivänä tiistaina 8. toukokuuta Pikkuparlamentissa Tuomioja muistutti, että Pohjoismaiden neuvostolle vuoropuhelu Valko-Venäjä –kokouksissa on arvokasta. Pohjoismaiden neuvoston kansainvälisessä strategiassa vuosille 2018-2022 neuvosto korostaa kansainvälisessä työssään toimia sen puolesta, että demokratia, oikeusvaltio, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet olisivat aina keskeisesti esillä kansainvälisissä yhteyksissä.  Tuomiojan mukaan kokous on tärkeä vuoropuhelulle, jotta näitä aiheita koskevat ongelmat otettaisiin esiin positiivisen kehityssuunnan aikaansaamiseksi Valko-Venäjällä.

Omassa puheenvuorossaan Rydman kiitti kokouksen osallistujia tärkeästä vuoropuhelusta. Rydman totesi, että edistyksellisistä askelista huolimatta Valko-Venäjän tilanne on vielä haastava ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta.

Pohjoismaiden neuvosto on järjestänyt Valko-Venäjä –seminaareja vuodesta 2007 alkaen.