oDz9mvm9

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Krista Mikkonen. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Olli-Poika Parviainen ja toisena varapuheenjohtajana Heli Järvinen. Vihreä eduskuntaryhmä järjestäytyi kokouksessaan 5. helmikuuta.

Mikkosen mukaan Vihreä eduskuntaryhmä jatkaa tulevaisuuteen katsovan vaihtoehdon tarjoamista hallituksen politiikalle:

– Tänä keväänä odotamme hallitukselta todellisia toimia perhevapaiden uudistamiseksi tähän päivään. Teemme töitä tehottomiksi ja ympäristölle haitallisiksi todettujen yritystukien karsimiseksi ja hallituksen aktiivimallin torjumiseksi. Jatkamme työtä koulutuksen eriarvoistumisen torjumiseksi ja lasten koulutuspolun vahvistamiseksi, Mikkonen summaa Vihreiden painopisteitä.

Eduskunnassa Vihreät jatkaa myös työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi.

Vihreä eduskuntaryhmä julkaisi tänään toimenpideohjelman, jolla varmistetaan jokaisen mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kuin omat kyvyt riittävät:

https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/02/vihrea-eduskuntaryhma-toisen-asteen-koulutus-5-vuotiaiden-varhaiskasvatus-maksuttomaksi

Vihreät haluaa rakentaa lapsiystävällistä Suomea. Toimenpiteitä julkaistaan kevään mittaan verkkosivulla:

https://www.vihreat.fi/lapsiystavallinen-suomi

Krista Mikkonen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan biologi (FM) ja työskennellyt ympäristöön ja järjestökehittämiseen liittyvissä tehtävissä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Mikkonen on toiminut kunnallispolitiikassa yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana syksystä 2016 alkaen.

Olli-Poika Parviainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Tampereelta. Aiemmin hän on toiminut apulaispormestarina Tampereen kaupungilla, jossa hän vastasi osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalveluista. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja medianomi.

Heli Järvinen on toisen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja viestinnän opettaja. Savonlinnassa asuva Järvinen on työskennellyt aiemmin mm. Suomen yrittäjänaisten toimitusjohtajana ja televisiotoimittajana.