Kansanedustaja Bella Forsgrén vihr. kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että kaikkien on nyt löydettävä voimaa heikoimmassa asemassa olevien suojelemiseksi. Erityisen huolissaan Forsgrén on lasten ja nuorten tilanteesta.

Perustuslakivaliokunnassa tarkkaan koronapandemian rajoitustoimia seurannut Forsgrén kommentoi päivityksessään tilannetta: “Virusmuunnokset leviävät sen verran herkästi, että olemme joutumassa kovaa vauhtia viime kevään kaltaiseen tilaan. Epidemia on nyt saatava pysäytettyä. Tämän vuoksi hallitus on valmiudessa julistamaan poikkeusolot, vaikka valmiuslakia ei toistaiseksi oteta käyttöön.”

Forsgrén pitää perusteltuna, että hallitus tulee mahdollisesti esittämään ravintoloiden sulkemista: “Monen oikeustajuun ei ole osunut, että baareissa voi olla yhä melko vapaasti, jos lapset ja nuoretkin ovat joutuneet paikoin käymään koulua ja opiskelemaan etänä.”

Forsgrén korostaa päivityksessään, että pitkään jatkunut tilanne on kestämätön meille kaikille ja erityisesti niille, jotka joutuvat pelkäämään henkensä puolesta  – hiukan toivoa tuo kuitenkin, että riskiryhmät ovat osin jo saaneet suojaa rokotusten myötä.

“Meidän kaikkien on nyt löydettävä voimaa juuri heikoimmassa asemassa olevien suojelemiseksi”, vetoaa Forsgrén.

Erityisen huolissaan Forsgrén on, että koronan vaikutukset osuvat lapsiin ja nuoriin kovimmin. Jokainen päivä etäkoulussa tai -opinnoissa heikentää mahdollisuuksia yhteiseen oppimiseen sekä lasten ja nuorten kannalta tärkeään vuorovaikutukseen

“Heikoin tilanne on niillä, joilla ei ole turvallista kotia. Pahoinvointi alkaa olla kouriintuvaa”, Forsgrén summaa tilannetta.

Kaikessa toiminnassa on edelleen tavoitteena, että rajoituksia tarvitaan mahdollisimman vähän. Lopputulos riippuu pitkälti omasta toiminnastamme arjessa ja siitä, pystymmekö välttämään kontakteja.

“Tahdon kaiken keskellä uskoa ja toivoa, että kesällä meillä on jo mahdollisuus nauttia toistemme seurasta ja ehkä keikoistakin, jos pystymme nyt vähentämään tartuntoja ja samalla rokottamaan mahdollisimman nopeasti”, Forsgrén toivoo.

Linkki Facebook-päivitykseen: https://www.facebook.com/ForsgrenBella/posts/1392246101115177