Kansanedustaja Ano Turtiainen on tänään keskiviikkona laittanut eduskunnassa vireille toimenpidealoitteen pakkorokotusten estämiseksi.
Turtiaisen mukaan koronapandemia on saattanut kansat ja hallitukset hysteeriseen tilaan ja maailmantalouden sekaisin, mikä on aiheuttanut valitettavia ylilyöntejä asian hallinnan suhteen. Toimenpidealoite liittyy tartuntatautilakiin ja erityisesti sen 48 §:ään ja kiinnittää huomiota yhteen huoleen: kansalaisten ja erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan oikeuteen oman kehonsa koskemattomuuteen ja itsemääräämisoikeuteen rokotusten suhteen.
– Koronahumppaa kaikkine maskiteattereineen on jatkunut jo nyt aivan liian pitkään, ja ilmeisenä vaarana on hysterian yltyminen yhä vain pahemmaksi.
Aloitteella pyritään estämään mahdollisesti suunnitteilla olevat pakkorokotuskampanjat. On väärin, jos esimerkiksi kaikki sairaanhoitajat ovat pakotettuja ottamaan koronaa vastaan huonosti tutkittuja ja potentiaalisesti haitallisia ja jopa tarpeettomia rokotteita valtiojohdon koronapaniikin johdosta.
– Terveydenhoitohenkilöstö on kritisoinut rokotepakkoa jo ennen koronaa. On annettu laittomasti varoituksia ja uhattu irtisanomisilla. Rokotusten ottaminen on Suomessa kuitenkin aina vapaaehtoista. Vaadin lain selkeyttämistä, jotta asian suhteen ei enää tapahtuisi väärinkäytöksiä ja kohtuuttomuuksia.