Hyvä eduskunnan pääsihteeri,

Olette pyytänyt minulta vastinetta ensi perjantaina eduskunnan puhemiesneuvostossa käsiteltävään ja minua koskevaan asiaan. Vastaan nyt teidän lisäksenne samalla vaivalla suoraan puhemiesneuvostolle ja eduskuntaryhmien puheenjohtajille.Ja koska kuulin tästä kaikesta ensimmäisen kerran mediasta, tämä sähköposti on laitettu tiedoksi myös medialle.

Ihanko totta, arvon puhemiesneuvosto? Tekö oikein varaatte minulle mahdollisuuden lausua kantani teidän Tupperware-kokoontumiseenne? Mikä te – arvon puhemiesneuvosto – kuvittelette olevanne? Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä ja että olisin teille muka joku alainen ja tilivelvollinen teille tekemisistäni?

Me voimme keskustella yhdessä vaikka kuinka paljon esimerkiksi eduskunnan salityöskentelystä ja siihen liittyvistä yhteisistä pelisäännöistä, mutta teidän on ihan turha yrittää puuttua mihinkään muihin tekemisiini.

Vai aiotteko jälleen kävellä perustuslain yli ja siten häpäistä taas eduskuntainstituution lisäksi myös perustuslakiamme?

Kansalaiset ovat valinneet minut määräajaksi edustamaan heitä, joten heillä minä olen töissä, ja heille minä olen tilivelvollinen.

Omasta puolestani voin sanoa ja luvata, että jos vaikka ette puheitani ja kirjoituksiani kestäisikään, niin millään muulla tavalla en ole teille uhka enkä teille vaaraksi.

Minä toivon, että te jokainen henkilökohtaisesti uskaltaisitte haastaa tämän perinteisen ja vanhanaikaisen ja korruptoituneen puoluejärjestelmän, jossa teitä jokaista ohjaa ryhmäkuri.

Tulkaa mukaani, aletaan yhdessä kuuntelemaan kansaa ja edustamaan sitä.

Kaikkea hyvää teille jokaiselle.

Terveisin

Ano Turtiainen