Kansanedustaja Minna Reijonen vaatii, että maakuntaveron valmistelu on lopetettava!

Valtiovarainministeriössä valmistellaan edelleen maakuntaveroa. Valmistelu kestää vuoden 2022 loppuun asti.

-Jos uusi vero otetaan käyttöön, se tulee hyvin todennäköisesti lisäämään kokonaisveroastetta. Suomessa on jo nyt ankara verotus. Palkasta käteen jäävä osuus on pienempi kuin monissa muissa Euroopan maissa, sanoo Reijonen.

Kokonaisveroasteen nousu vähentää kuluttajien ostovoimaa ja vaikuttaa sitä kautta yritysten toimintaan heikentävästi. Tämä puolestaan vähentää valtiolle, kunnille tai alueille tulevia verotuloja. Kokonaisveroasteen nousu ja sitä kautta kuukausittain käteen jäävän palkan pieneneminen ei myöskään kannusta matalapalkka-alalla työskenteleviä työntekoon, kun lähes saman tai jopa enemmän rahaa saa työttömänä erilaisten tukien kautta.

-Suomi tarvitsee huippuosaajia ja kaikkia työkykyisiä Suomessa asuvia rakentamaan työllään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tätä ei saa vaikeuttaa kokonaisveroastetta nostamalla, sanoo Reijonen.

On käynyt ilmi, että maakuntaveroa valmistellaan edelleenkin, vaikka on kerrottu, ettei tätä veroa tulisi. Resurssien käyttämien siten turhaan valmisteluun ei ole järkevää. Valmistelusta tulee merkittäviä kustannuksia. Maakuntaveron valmistelu tulee välittömästi lopettaa.

Reijonen teki eduskunnassa toimenpidealoitteen hallitukselle, että se ryhtyy toimenpiteisiin, jotta maakuntaveron valmistelu lopetetaan välittömästi.