Heinonen, Timo kok
Heinonen, Timo kok

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen hallituksen päätökseen lisätä ensi vuoden budjettiin poliisien määrärahaa 8,5 miljoonalla ja Suojelupoliisin 1,5 miljoonalla. Resurssit parantavat mm. väkivaltaisten äärijärjestöjen vastaista työskentelyä, mutta myös yleistä arjen turvallisuutta.

– Meillä ei ole varaa leikata turvallisuudesta. Sisäinen- ja ulkoinenturvallisuus itseasiassa menee nykyisin hyvinkin monilta osin päällekäin. Raja näiden kahden välillä on hämärtynyt. Poliisin merkitys korostuu siis entisestään, toteaa Timo Heinonen.

Lisämäärärahalla voidaan turvata myös 200 määräaikaisen poliisin töiden jatkumisen. Tällä vältetään poliisien määrän merkittävä väheneminen vuoden 2016 lopussa. Poliisille ja Suojelupoliisille tuleva lisämääräraha suunnataan mm. väkivaltaisen ääriliikkeiden toiminnan, ääriliikkeiden laittoman toiminnan ja vihapuheen ennalta estämiseen ja tutkintaan sekä terrorismin torjunnan tehostamiseen.

– Maamme poliisi täytti juuri 200 vuotta juuri ja nauttii maassamme poikkeuksellisen korkeaa arvostusta. Poliisinresurssit tulee turvata myös jatkossa niin että arjen turvallisuus ja myös liikennevalvonta voidaan hoitaa hyvin.

Täydentävällä talousarviolla hallitus tarkensi ensi vuoden talousarviota tarkentuneiden tietojen valossa.