Keskustan Kulmuni: Suomea uhkaava jakautuminen nostettava kansalliseen keskusteluun

Keskustan puheenjohtaja ja jatkoa hakeva Katri Kulmuni esitteli keskiviikkona Facebookin livelähetyksessä oman poliittisen pamflettinsa. Vaalikirjassa käydään läpi Kulmunin puheenjohtajavuoden tapahtumia ja linjataan tulevaa politiikkaa.

Puheenjohtaja Kulmuni nostaa suurimmaksi huoleksi kansallisen jakautumisen. Kulmunin mukaan alueellinen tasa-arvo on uhattuna Suomessa ja sen juurisyyt noudattavat kansainvälisestä uutisoinnista, kuten Yhdysvalloista ja Ranskasta, tuttua ilmiötä.

Kulmunin mukaan keskustan tärkein tehtävä onkin torjua ja kääntää nykyinen eriarvoistava kehitys.

“Tämän kehityksen estäminen on Suomen keskustan paikka ja tarkoitus, koska keskusta pystyy parhaalla tavalla yhdistämään suomalaisia: alueellisesti, ympäristön kannalta, koulutuksellisen tasa-arvon ja sosiaalisten uudistusten näkökulmasta.”, Kulmuni sanoo.

Yhtenä ratkaisuna puheenjohtaja Kulmuni nostaa esille kuntien valtionosuusjärjestelmän uudistamisen niin, että ihmisten peruspalvelut voidaan turvata kaikkialla Suomessa.

Nykytila, jossa pääasiassa vain pääkaupunki pärjää taloudellisesti muun kuntakentän ollessa laajasti alijäämäinen, on Kulmunin mukaan kestämätön.

Kulmuni nosti esille myös huolensa Suomen talouskehityksestä. Suomella ei ole Kulmunin mukaan taloudessa varaa jälleen menetettyyn vuosikymmeneen.

Pamflettin ratkaisuina talouden tilanteeseen nostetaan esille esimerkiksi uusien investointien vauhdittaminen, alueellinen korkeakoulutus ja työmarkkinauudistukset.

Linkki Yhteinen Keskusta -kirjaan:

https://katrikulmuni.fi/blogi/lue-katrin-yhteinen-keskusta-kirja-tasta/