mikko-vaaka2

Kärnä: Finavia käyttää verovaroja ostaakseen työntekijöilleen pääsyn Guggenheimiin

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä syyttää Finaviaa verovarojen väärinkäytöstä sen suunnitellessa investointia Helsingin Guggenheimiin.

– Saamieni tietojen mukaan Finavia Oyj on sopinut ostavansa Guggenheimiin ns. “Corporate membershipin”, jonka kautta kaikki sen työntekijät pääsevät kolmen vieraan kanssa ilmaiseksi museoon. Sijoituksen suuruus on noin 400 000 euroa. 

Kärnän mielestä Finavian rahoituksessa museolle on kyse julkisesta, eikä yksityisestä, rahasta.

– Finavia Oyj vastaa lakisääteisesti Suomen lentoasemaverkostosta ja sen kehittämisestä. Tällaiset riskisijoitukset eivät sen tehtäviin kuulu. Finavia on kieltäytynyt julkistamasta sijoituksensa suuruutta ja nyt syykin on nähtävillä: vaikka on puhuttu merkittävästä sijoituksesta, kattaa se vain 3 promillea museon arvioiduista rakentamiskustannuksista. Finavia on selkeästikin halunnut luoda perusteetonta uskottavuutta hankkeelle. Herää kysymys, mikä on motiivi tällaiseen sumuttamiseen?

Kärnä muistuttaa, että valtio pääomitti Finaviaa taannoin 200 miljoonalla eurolla sen lentoasemainvestointien varmistamiseksi. Hän katsoo, että juuri tämän pääomituksen takia nyt on kyse verovarojen käyttämisestä.