Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa vierailleen Saga Fursin turkishuutokaupassa. Ministerin on myös aiemmin kerrottu ostaneen yhtiön osakkeita ja hän on vahvasti asettunut kannattamaan turkistarhausbisnestä.

Suomi on pahasti jäljessä eurooppalaisesta trendistä koskien turkistarhausta. Useimmat maat ovat kiristäneet turkistarhauksen toimintaedellytyksiä niin paljon, että yritystoiminta on loppunut, tai kieltäneet elinkeinon jopa kokonaan. Suomen turkistarhauksilla on huomattu todella paljon puutteita. Turkiseläimet elävät liian pienissä häkeissä ilman virikkeitä ja mahdollisesti jopa ilman juomavettä.

“Maa- ja metsätalousministerin yhtenä tehtävänä on edistää eläinten hyvinvointia. On täysin moraalitonta, että yrityksen osakkeita omistava ministeri pumppaa rahaa epäeettiseen liiketoimintaan ja rahoittaa näin eläinten järjestelmällistä kiduttamista. Hänen toimintansa on niin härskiä, että tätä ei voida enää katsoa läpi sormien. Myös tarpeeton kahtiajaottelu periferian ja kaupunkien välillä oli aivan turhaa populismia. 71 prosenttia suomalaisista vastustaa turkistarhausta, eivätkä nämä ihmiset koostu ainoastaan uusimaalaisista”, jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

“Kokoomusopiskelijat ovat asettuneet vastustamaan turkistarhausta. Liitto on tehnyt aloitteen elinkeinon kieltämisestä Kokoomuksen puoluekokouksissa 2020 ja 2022. Puoluekokous ei ole asettunut kannattamaan Kokoomusopiskelijoiden aloitetta. Työ eläinten hyvinvoinnin eteen kuitenkin jatkuu entistä kovaäänisemmin”, kertoo Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Mikko Kanervo.

“Turkistarhaus ei ole mikään tulevaisuuden vientiala, vaan hiljaa hiipuva valtion tukien varassa roikkuva epäeettinen menneisyyden jäänne. Meidän tulisi kieltää turkistarhaus siirtymäajalla siten, että valtio tukee yrittäjien alanvaihdosta.”, puheenjohtajat Nättinen ja Kanervo kiteyttävät.