Ville Sipiläinen & Dani Niskanen

Puolustusministeri Antti Häkkänen on kutsunut erityisavustajikseen Dani Niskasen ja Ville Sipiläisen. Pääministeri Petteri Orpo nimitti heidät tehtäviinsä ministeri Häkkäsen esityksestä.

Dani Niskasen vastuulla ovat puolustusministeriön hallintopoliittiselle osastolle kuuluvat asiat, kuten lainsäädäntöhankkeet. Niskasen vastuulla on myös sisä- ja oikeuspolitiikan seuranta kokoomuksen ministeriryhmälle. Tämän lisäksi hän toimii toisen kauden kaupunginvaltuutettuna Helsingissä. Niskanen siirtyi tehtävään kokoomuksen eduskuntaryhmän lakimiehen tehtävästä. Niskanen on oikeustieteen maisteri Helsingin yliopistosta.

Ville Sipiläisen vastuulla ovat Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natoon ja Euroopan Unioniin liittyvät asiat sekä puolustusministeriön puolustuspoliittiselle ja resurssipoliittiselle osastolle kuuluvat asiat. Lisäksi Sipiläinen vastaa ministerin viestinnästä ja mediasuhteista.

Sipiläinen siirtyi tehtävään brittiläisen lääkeyrityksen GSK:n liiketoiminta- ja yhteiskuntasuhdejohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on myös toiminut mm. sosiaali- ja terveysministerin erityisavustajana, kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä ja Kokoomuksen Nuorten Liitto ry:n puheenjohtajana. Sipiläinen on opiskellut oikeustiedettä Lapin yliopistossa.