Ldm-54ri

SDP:n kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari iloitsee forssalaisyhtiö C.P.E. Production Oy:n puolustusvoimilta saamasta 11,2 miljoonan euron arvoisesta puolustustarviketilauksesta. Kilpailun voittanut forssalaisyhtiö valmistaa tilauksessa puolustusvoimille luotisuojaliivien suojapaneeleita.

− Tilaus on paitsi merkittävä uutinen C.P.E. Productionille ja Forssan kaupungille, myös muistutus kotimaisen puolustustarviketeollisuuden vahvuudesta. Tällä hetkellä Suomen puolustus- ja ilmailuteollisuusyhdistykseen kuuluu noin 100 suomalaista yritystä, joiden yhteen laskettu liikevaihto on peräti 1,4 miljardia euroa. Hämeessä sijaitsee vielä erityinen alan osaamiskeskittymä, jonka nimekkäimpiä edustajia ovat muun muassa Patria Hämeenlinnassa ja Sako Riihimäellä, Kari kertoo.

Vahva ja laajapohjainen puolustustarviketeollisuus on Karin mukaan perusedellytys myös kansalliselle huoltovarmuudelle. Kotimaisen puolustustarviketeollisuuden toimintaedellytysten turvaaminen lisää Suomen omavaraisuutta kriisitilanteissa ja parantaa huoltovarmuutta merkittävästi.

− Huoltovarmuuden näkökulmasta on aivan ensiarvoisen tärkeää, että Suomessa on jatkossakin osaamista ja kykyä tuottaa puolustuksemme tarvitsemia materiaaleja ja välineitä. Puolustustarviketeollisuuden kilpailukykyä ja osaamista ylläpidetään parhaiten tilauksilla, jotka pitävät teollisuuden pyörät liikkeellä. Jokainen kotimaiseen puolustustarvikkeita valmistavaan yritykseen tehty investointi tukee siten myös huoltovarmuutta, Kari jatkaa.