Presidentti Niinistö avasi tänään keskiviikkona tämän hallituskauden viimeiset valtiopäivät. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on toiveikas tulevan suhteen, mutta myös varma siitä, että eduskuntakauden loppusuora tulee olemaan työntäyteinen.

– Presidentti Niinistö korosti puheessaan yhtenäisyyden merkitystä. Sitä, että yhdessä päätetyistä asioista pidetään kiinni. Tätä tulee korostaa, vaikka eduskuntavaalit lähestyvät. Nyt ei ole aika hakea irtopisteitä. Meidän tulee toimia kauaskantoisesti. Nyt on tärkeää muistaa, mitä olemme yhdessä sopineet ja katsoa eteenpäin, Adlercreutz sanoo.

– Haastavista ajoista huolimatta olemme onnistuneet toteuttamaan useita erilaisia ​​uudistuksia, jotka helpottavat monen ihmisen arkea ja luovat paremmat toimintaedellytykset yrityksille. Nyt meidän on keskityttävä jäljellä oleviin asioihin. Meidän on huolehdittava siitä, että julkinen talous on kestävällä pohjalla ja että yhä useammalla suomalaisella on työpaikka. Koronapandemia veti maton meidän kaikkien alta. Nyt näemme valoa tunnelin päässä, Adlercreutz sanoo.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän vahva tavoite on toteuttaa ne uudistukset, joita Suomi tarvitsee.

– Nyt Tulee keskittyä talouden vahvistamiseen ja hyvinvoinnin luomiseen. Koronapandemia on jättänyt syvät arvet yhteiskuntaamme. Näihin ongelmiin meidän on puututtava.