Parlamenttienvälinen liitto IPU on valinnut järjestön uudeksi puheenjohtajaksi portugalilaisen kansanedustajan Duarte Pachecon. Hän sai ensimmäisellä äänestyskierroksella 56 % annetuista äänistä, joten toista kierrosta ei tarvittu. Pacheco oli myös Suomen IPUssa edustaman maaryhmän ehdokas. Puheenjohtajan toimikausi on kolme vuotta.

Puheenjohtajasta äänestettiin ensimmäistä kertaa IPUn historiassa etäyhteyksin koronan takia. Äänestys pidettiin auki vuorokauden ajan, koska siihen osallistuttiin yli 140 maasta ympäri maapallon eri aikavyöhykkeiltä.

Teknisesti kokous järjestettiin IPUn hallintoneuvoston kokouksena. Puheenjohtajavalinnan ohella kokous hyväksyi järjestön budjetin ja työohjelman vuodelle 2021. Hallintoneuvoston kokous jatkuu vielä huomiseen 4. marraskuuta asti.

Suomen IPU-ryhmästä etäkokoukseen osallistuvat Heli Järvinen (ryhmän puheenjohtaja, vihr.), Sebastian Tynkkynen (varapuheenjohtaja, ps.) ja Kristiina Salonen (sd.).

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö.