huovinen-susanna-yhtkuvake-350x350

Euroopan neuvoston parlamentaariselle yleiskokoukselle raporttia parhaista kotouttamiskäytännöistä valmisteleva kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) vierailee Berliinissä 13.–15.12.2016 selvittämässä, miten kotouttaminen on Saksassa järjestetty.

Huovinen tapaa Saksan parlamentin edustajia kuten esimerkiksi Bundestagin kotouttamiskomissaarin sekä virkamiehiä Saksan sisäministeriöstä ja osavaltioista. Lisäksi hän tutustuu erilaisiin pakolaisten kotouttamisprojekteihin ja keskustelee myös Saksassa asuvien suomalaisasiantuntijoiden kanssa. Vierailunsa lopuksi Huovinen vierailee innovatiivisessa ReDI School of Digital Integration -koulussa.

Huovisen raportin nimi on “Integration of refugees in times of critical pressure: learning from recent experience and examples of best practice”. Raportissa selvitetään, miten pakolaisia kotoutetaan eri maissa ja mitä opittavaa Euroopan mailla olisi toisiltaan.

Raportin valmisteluun kuuluu useita kuulemistilaisuuksia ja vierailuja eri jäsenmaissa. Huovinen ja Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta järjestivät suomalaisille kotouttamiseen erikoistuneille asiantuntijoille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöille asiantuntijakuulemisen eduskunnassa lokakuussa.

Huovisen raportin on määrä valmistua ensi vuoden kevään aikana ja tulla käsiteltäväksi yleiskokouksen täysistuntoon Strasbourgissa kesäkuussa 2017.