Packalén, Tom	 ps

Perusuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén vaatii Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. ”Eduskunnan käsissä on nyt äärimmäisen tärkeä ratkaisu siitä, säilytetäänkö Helsinki-Malmin kenttä ilmailukäytössä vai tuhotaanko melkein sadan vuoden perinteet”.  Tänään eduskunnan käsittelyyn tuleva Lex Malmi kansalaisaloite on Packalénin mukaan historiallisen tärkeä, sillä kerran tuhottua ei saa enää koskaan takaisin. ”

Vihervasemmisto on vuosien ajan peräänkuuluttanut kulttuuriarvojen perään ja vaatinut määrärahoja mitä eriskummallisimpiin hankkeisiin. Missä on vihervasemmiston kulttuuriarvot tilanteessa, jossa kansainväliset asiantuntijat ovat luokitelleet Helsinki-Malmin lentokentän ainutlaatuiseksi kulttuuriperintökohteeksi ja Helsinki-Malmin lentopaikka on Euroopan parhaiten säilynyt liikenneilmailun alkuajoilta asti edelleen alkuperäiskäytössään oleva lentokenttä?” TNS Gallupin vuoden 2016 mukaan valtaosa Uudenmaan asukkaista vastustaa Malmin lentokentän tuhoamista.

TNS Gallupin mukaan ainoastaan 13% Uudenmaan asukkaista kannattaa Malmin tuhoamista, mikäli asuinrakentamisen tarpeet voi täyttää toisin. Helsingin valtuustossa vihervasemmisto ei ole kuunnellut kansalaisten enemmistön ääntä ja Packalén ihmetteleekin sitä, että vihervasemmisto on valmis tekemään demokratian vastaisia päätöksiä: ” Malmin lentokentän kulttuurihistorialliset arvot ovat konkreettisia, eikö aikaisemmista virheistä ole opittu mitään?!

Kentän tuhoajat, vihervasemmisto etulinjassa eivät ymmärrä sitä, että tällaisia malmin lentokentän tapaisia alueita pitää nimenomaan kehittää. Emme voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan esim. tulevaisuuden teknologia ja miehittämättömät lennokit ja robotisaation mahdollisuudet ilmailuteknologiassa tarvitsevat myös infrastruktuuria ja osaamispohjaa, jotka Malmin lentokentällä jo on.”

Packalén varoittaa, että vahingot, mihin Malmin lentokentän tuhoaminen johtaa ovat pysyviä, mitä tällaisella vastuuttomalla politiikalla tehdä. ”Malmista pitäisi tehdä piilaakso, jossa lentokentän yhteyteen rakennetaan high tech yrityksille rakennetaan toimitiloja ja asuntoja. Näin syntyisi kansainvälisestikin kiinnostava high tech yritysten keskittymä.

Malmin high tech osaamiskeskittymä voisi synnyttää uusia piilaaksoja esim. Ouluun. Tulevaisuudessa miehittämättömät lennokit saattavat hyvinkin olla kaupankäynnin elinehto. Jos Malmi tuhotaan, Suomi tuhoaa samalla osan tulevaisuuden talouskasvustaan ja työpaikoista. Malmin tuhoajat pitää saada poliittiseen vastuuteen vastaamaan kansalaisten enemmistölle täydellisen vastuuttomista päätöksistään.”