1013858_10153808047754528_3691066192216526333_n

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on huolissaan pimeän työn vaikutuksista talouskasvuun naapurimaissamme.

– Itselleni tuli yllätyksenä, että pimeä työ on esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa verrattain yleistä. Se on naapurimaillemme kilpailuetu, johon meillä ei ole löydettävissä kansallista ratkaisua. Näyttää myös siltä, että pimeää työtä teetetään naapurimaissamme erityisesti turvapaikanhakijoilla. Mikäli todella on niin, että yhteiskunnat hyötyvät tai ovat kokonaistaloudellisesti riippuvaisia pimeästä työstä, löytyy varmasti valtavasti ihmisiä, jotka kannattavat ja suojelevat tällaista kehityskulkua.  

Kärnä ottaa Ruotsista esimerkiksi erityisesti maatalouden, jonka osalta on arvioitu, että harmaa talous ja pimeä työ tuottaa peräti 77 prosentin tulonnousun suhteessa ilmoitettuihin tuloihin.

– Kotimaassa viljelijät joutuvat jatkuvien hyökkäysten kohteeksi ylisuuriksi väitettyjen maataloustukien takia. Naapurimaassamme maatalous taas näyttää elävän pimeästä työstä ja harmaasta taloudesta. Haluavatko Suomen maataloutta alas ajavat tahot siirtää elintarviketuotannon maihin, joissa tulot revitään pimeää työtä tekevien ihmisten selkänahasta?

Kansanedustajan mielestä Suomen on nyt ehdottomasti vaadittava EU:lta selvitys pimeän työn, maahanmuuton ja talouskasvun suhteesta. Tämän pohjalta on ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin.

– Unionin jäsenvaltioiden on sitouduttava pimeän työn torjumiseen, vaikka tämä tarkoittaisikin taloudellisia menetyksiä. Meidän on oltava eturintamassa torjumassa kehitystä, jossa EU-valtioiden hyvinvointi perustuu ihmisten alistamiseen. Suomi ei saa myöskään joutua maksumieheksi, koska se pelaa sääntöjen mukaan.

Lue lisää Mikko Kärnän blogista: http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219871-pimea-tyo-naapureiden-talouskasvun-vauhdittajana-mita-tekee-suomi