_UvbcH6_

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.)

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) ilmoitti tänään, että hän ei asetu enää ehdolle eduskuntaan.
 
– Olen saanut palvella omaa maakuntaani Pohjois-Savoa ja koko Suomea yhteiskunnallisissa luottamustehtävissä pitkään ja olen nyt päättänyt antaa viestikapulan osaltani eteenpäin. Oma virallinen eläke-aikani alkaa 1.10.2019.
 
Rossilla on takana nyt noin 22 vuoden kansanedustajan toimikaudet, minkä lisäksi hän on toiminut yli 40 vuotta kaupunginvaltuutettuna – vuodesta 1977 alkaen Suonenjoella tuolloin Suomen nuorimpana valtuutettuna ja vuodesta 2001 alkaen Kuopiossa. Rossi on ollut ehdokkaana 10 kertaa eduskuntavaaleissa, 11 kertaa kunnallisvaaleissa ja kolme kertaa valitsijamiesehdokkaana toimien vuosina 1982 ja 1988 tasavallan presidentin valitsijamiehenä.
 
Nykyisen Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajana Rossi on saanut kokea värikkäitä kausia eduskunnassa: 1990 luvun alun laman pääministeri Esko Ahon (kesk.) hallituskaudella, opposition pääministeri Paavo Lipposen (sdp) aikaan, Anneli JääteenmäenMatti Vanhasen ja Mari Kiviniemen keskustavetoiset hallitukset, sekä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallitukset ja nyt Juha Sipilän hallituksen.
 
– Demokratia ja parlamentaarinen päätöksentekomme ovat toimineet myös vaikeina aikoina, mille on luonut perustan vuoden 2000 perustuslakimme onnistunut uudistus sekä kansanvallan syvä kunnioitus. Suomi on ainutlaatuinen maa, joka pärjää ongelmineenkin hyvin maailman muiden maiden vertailussa.
 
Markku Rossi tukee voimakkaasti pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää.
 
– On ollut rohkaisevaa kokea Suomen uudistaminen ja vaikeiden asioiden eteenpäinvieminen, mistä parasta on talouden kääntyminen nousuun myös hallituksen toimenpiteillä. Nyt vienti vetää, Suomen bkt kasvaa muuta Eurooppaa nopeammin, tällä vaalikaudella on syntynyt 100.000 uutta työpaikkaa, 72 prosentin työllisyysastetavoite lähestyy ja valtion velan kasvun taittuminen on myös käsillä. Kun vielä sote- ja maakunta-uudistukset saadaan päätökseen eduskunnassa, on maamme peruspalvelut ja kehitys pohjustettu hyvin ensi vuosikymmenelle. Hyvä on myös muistaa, että taloudellisesti vaikeiden vuosien jälkeen kasvu kuuluu kaikille!
 
Rossi on tehnyt mittavan työuran myös politiikan ulkopuolella. Hän on toiminut eri tehtävissä palkansaajana, yrittäjänä ja myös kuopiolaisen paikallisradio Oikean Aseman toimittajana, tuottajana sekä päätoimittajana.
 
– Katson eteenpäin kiitollisin ja iloisin mielin. Jo varsin nuorena alkanut yhteiskunnallinen toimintani on pitänyt sisällään tuhansia kokouksia, tapaamisia, maakunnan tehtävien kuten myös yksittäisten ihmisten asioiden hoitoa. Ystävät ovat olleet aina se voima, joka on saanut liikkeelle.  Kun puoleeni on käännytty – en ole kysynyt koskaan: Oletko äänestänyt minua?