kenu_2rivi_eislogan_0

Viimeaikaisista ilmatilanloukkauksista huolimatta Suomen Keskustan Nato-kanta tulee tuskin lähitulevaisuudessa muuttumaan, mikäli on uskominen Keskustanuorten liittokokouksen päätöksiin.

Kymenlaakson Keskustanuorten tekemä aloite Suomen pikaisesta Nato-hakemuksen jättämisestä sai viikonloppuna Kokkolassa kokoontuneelta Suomen Keskustanuorten liittokokoukselta täystyrmäyksen. Äänestyksen jälkeen vajaasta kahdestasadasta kokousedustajasta aloitetta kannatti vain muutama yksittäinen toimija.

Aloitevastauksen mukaan Keskustalla ja Keskustanuorilla on pitkä historia sellaisen turvallisuuspolitiikan kannattajana, joka suojelee Suomea parhaiten. Siihen kuuluu olennaisena osana konfliktien välttäminen, diplomatia, hyvät suhteet muihin toimijoihin, vakauden ylläpito sekä uskottava oma puolustus. Näin ollen aloitevastauksessa todetaan, että Suomen ei tule horjuttaa Itämerellä vallitsevaa turvallisuuspoliittista vakautta.

Liittokokous myös muistuttaa aloitevastauksessaan, että esimerkiksi viimeisten kuukausien tapahtumat Turkissa ovat osoittaneet, etteivät kaikki Naton jäsenvaltiot jaa samaa arvopohjaa. Näin ollen Nato ei ole sama kuin länsimaiset demokratiat, Liittokokous linjaa.

http://www.keskustanuoret.fi/sites/default/files/liittokokous_kokkola_asiakirja_netti.pdf

aloite 14 hyväksyttiin pohjaesityksen mukaan