TOLVANENKARI-521x600

Kari Tolvanen: Seksuaalirikosten rangaistuksia on tiukennettava

Kansanedustaja, lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen kannattaa voimakkaasti oikeusministeri Antti Häkkäsen aikeita kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.

”Lapset ovat haavoittuvassa asemassa ja usein kykenemättömiä puolustamaan itseään. Siksi myös lainsäädännön on tehokkaasti suojeltava heitä. Tätä olen vaatinut jo pitkään”, Tolvanen toteaa.

Oikeusministeri esittää rikoslakiin mm. uutta säännöstä törkeästä lapsen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksen korottamista.

”Kärjistetysti voi todeta, että seksuaalisesti hyväksikäytetty lapsi saa elinkautisen, mutta tekijä ehdollisen. Näin ei voi jatkua ja siksi uudet tiukennukset ovat tervetulleita. Samoin lainsäädännössä ilmennyt aukko lapsen suostumuksesta tekoon rangaistavuuden esteenä poistuu”, mainitsee aikaisemmin poliisissa useita vuosia mm. seksuaalirikoksia tutkinut Tolvanen.

”Kun oikeusministerin esitys aikanaan tulee hallituksen esityksenä lakivaliokuntaan, käsittelemme sen nopealla aikataululla yhdessä asiaan liittyvän kansalaisaloitteen kanssa”, Tolvanen lupaa.