Facebookiin on lyhyessä ajassa Ukrainan sodan alettua syntynyt aktiivisten Nato-ihmisten yhteinen “Nato-kansanliike, Natoon NYT!” -ryhmä. Ryhmän tavoitteena on alusta asti ollut järjestää tarvittaessa myös Nato-jäsenhakemusprosessia vauhdittavia tapahtumia.

Tuohon tarpeeseen vastaaminen on tullut nyt ilmeiseksi poliitikkojemme hidastellessa hakemusprosessin kanssa ja suomalaisten turhautuessa moiseen. Hidastelu on käsittämätöntä, sillä Suomi elää nyt vaaran viikkoja, joiden aikana panokset ovat ennenkokemattoman suuria – jäsenhakemuksen pitäisi olla jo Brysselissä!

Nyt järjestettävässä 1. miekkarissa lauantaina 2.4.2022 klo 13 Helsingissä esitämme aivan uusia näkökulmia suomalaiseen Nato-keskusteluun ja Nato-prosessin kiireellisyyteen liittyen. Vain blogeja kirjoittamalla tai somettamalla uudet näkökulmat eivät varmasti saavuta päättäjiämme.

Myöskään kansan selkänoja päättäjille ei voi tulla pelkistä galluptuloksista kuten nyt on ollakseen tehokas ja prosessia vauhdittava – on aika mennä kadulle Nato-asiassa, mitä isommin sen parempi! Toki täysin rauhallisesti samalla päättäjiämme tukien.

Helsingin lauantain 2.4.2022 miekkari on startti ja tarvittaessa tapahtumia tulee lisää, kenties muillakin paikkakunnilla.

Natoon NYT! tapahtumaan kutsutaan kansanedustaja- ja asiantuntijatason puhujia sekä myös “kansanmikki” on avoinna tapahtumassa. Tiedustelut puhujista on aloitettu juuri ja kiinnostusta on.

Natoon NYT! (tapahtuma) – https://www.facebook.com/events/311603627742091

Nato-kansanliike (FB-ryhmä) – https://www.facebook.com/groups/365016928545809