Eerola, Juho ps

Vapaa Pohjolan puheenjohtaja Juho Eerola ( ps.)

”Tämänvuotisen istunnon yksi tärkeimmistä aiheista on Suomen ja Islannin valtuuskuntien aloite kaikkien pohjoismaisten kansalliskielten asettamisesta yhtäläiseen asemaan. Suomenkieliset eivät tunne Pohjoismaiden neuvostoa samalla tavalla omakseen kuin ruotsinkieliset”, Vapaa Pohjolan puheenjohtaja Juho Eerola kuvailee. ”Syy on mielestäni ainakin siinä, että suomen kielellä ei ole samanlaista asemaa virallisessa pohjoismaisessa yhteistyössä kuin mitä ruotsin kielellä on. Se on ongelmallista, sillä todellisuudessahan Pohjoismaiden neuvoston pitäisi edustaa yhtä lailla suomenkielisiä suomalaisia kuin ruotsinkielisiäkin”, Juho Eerola lisää.

Aloitteen suomen kielen asettamisesta neuvoston työkieleksi lisäksi perussuomalaiset ja heidän ryhmänsä ehdottavat maahanmuuttopoliittisen ryhmän perustamista Pohjoismaiden neuvostoon. ”Viime vuotisen maahanmuuttajakaaoksen jälkeen havahduimme siihen, että turvapaikanhakija-asiasta ei Pohjoismaiden neuvostossa edes kunnolla puhuttu. Se tuntuu uskomattomalta ottaen huomioon kriisin laajuuden ja vaikutuksen Pohjoismaiden välisiin suhteisiin”, Eerola ihmettelee. ”Siksi ehdotammekin, että perustettaisiin ryhmä, jonka puitteissa maahanmuuttokysymyksissä voitaisiin tehdä enemmän yhteistyötä,” Eerola kertoo.  

Pohjoismaiden neuvosto kokoontuu istuntoon Kööpenhaminaan 1.-3. marraskuuta. Perussuomalaisia istunnossa edustavat kansanedustajat Juho Eerola, Arja Juvonen, Laura Huhtasaari ja Ari Jalonen. He kuuluvat Vapaa Pohjola -puolueryhmään. Juho Eerola on puolueryhmän puheenjohtaja. Juho Eerola on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston varapresidentiksi vuodelle 2017. Asia ratkeaa viimeisenä istuntopäivänä 3.11.