Laura0296-1

Täysistunnossa 22.11.17:

Pääministerin ilmoitus ajankohtaisista EU-asioista

Perussuomalaisten ryhmäpuhe, kansanedustaja Laura Huhtasaari

Suuntana liittovaltio – vain PS vastustaa

EU:n suunta on liittovaltio. Vain Perussuomalaiset vastustavat tätä kehitystä. Muut puolueet ovat EU:n puudeleita.  Viime torstaina europarlamentti äänesti turvapaikanhakijoita koskevan Dublin-menettelyn uudelleenneuvottelusta. Pohjaesitys on, että taakka jaetaan EU:n jäsenmaihin bruttokansantuotteen ja väestön koon mukaan ilman ylärajaa. Vain Perussuomalaisten europarlamentaarikko  Halla-aho äänesti tätä vastaan.

Arvopohja koti, uskonto ja isänmaa. Kokoomuksella koti on Euroopassa. Keskusta haluaa Suomeen islamilaisia arvoja ja isänmaata on myyty kansainvälisille sijoittajille ja suomalaisilta viedään salamitaktiikalla oikeus päättää omasta kohtalostaan itse. EU:n liittovaltio etenee joka alueella. Meille tulee yhteinen sosiaalipolitiikka, yhteinen armeija, yhteinen turvapaikkapolitiikka ja yhteinen rahapolitiikka.

Brexitistä toivoa

Onneksi lähiaikoina Euroopassa järjestetyt vaalit Brexitistä alkaen antavat toivoa sille ajatukselle, että me eurooppalaiset haluamme edelleen itsenäisiä kansallisvaltioita. Itsenäisten valtioiden Eurooppa, isänmaiden Eurooppa on vielä mahdollista pelastaa.

Me toivomme, että Brexitin aloittaman vyyhdin myötä nykymuotoinen EU palaisi puhtaasti kauppaliitoksi. Perussuomalaiset kannattavat, että kaupan esteitä puretaan, mutta sen enempää ohjeita EU:sta emme kaipaa. Emme myöskään halua, että Suomi on maksumies, kun Britit eivät enää rahoita lihavaa EU:n koneistoa.

Veronmaksajat maksavat EU:n vaalipropagandan

Europarlamenttivaalit lähestyvät. Se on saanut EU:n varpailleen, koska näyttää siltä, että ihmiset saattavat äänestää niin sanotusti vääriä henkilöitä. EU on häpeilemättä aloittamassa verovaroin rahoitetun vaalikampanjan, jonka tarkoituksena on estää ihmisiä äänestämästä euroskeptisiä puolueita.

Esitys on niin päätön, että on otettava suora lainaus siitä: ”Media ei tarvitse valmiiksi tehtyä materiaalia, mutta he tarvitsevat hyviä juttuja ja ohjausta. Media on avaintekijä tekemään positiivista narratiivia EU:sta.” Siis media tarvitsee verorahoilla maksettua ohjausta luodessaan parempaa kuvaa EU:sta. Tämä on demokratian irvikuva. EU ei pidä kansanäänestyksistä eikä demokratiasta.

Ei pankkiunionille ja yhteisvastuulle

Suomi ainoana Pohjoismaana luopui rahapoliittisesta suvereniteetistaan, eli markasta. Ja se oli virhe. Euroalueeseen kuuluu lähtökohdiltaan aivan liian erilaisia maita, jotta se voisi muodostaa toimivan yhteisvaluutta-alueen. Lisäksi alueeseen on otettu integraation syventämisen nimissä maita, jotka eivät alun perinkään täyttäneet euroalueeseen liittymisen ehtoja. Räikein tapaus oli Kreikka, jonka ongelmat olivat hyvin tiedossa jo etukäteen, mutta niistä vaiettiin integraatioprojektin edistämisen nimissä kuoliaaksi.

Yhteisvastuun kasvattaminen ei ole Suomen intressissä tilanteessa, jossa EU:n pankkisektorin riskit ovat keskittyneet Etelä-Eurooppaan. Riskien jakaminen tarkoittaa siis käytännössä suomalaisten veronmaksajien tulonsiirtoja ulkomaisille pankeille. Emme kannata yhteistä talletussuojaa emmekä pankkiunionin toteuttamista.

Suomi takaisin!

Perussuomalaiset eivät näe Euroopan unionia hyödyllisenä Suomelle. Yhteistyötä Suomi tarvitsee ja on valmis tekemään sitä, mutta itsemääräämisoikeutemme haluamme pitää.  Ei kiitos EU-sanelulle, kyllä kiitos yhteistyölle. 15.11.1917 Suomen eduskunta julistautui korkeimman vallan käyttäjäksi. Nyt EU:n liittovaltion edetessä Suomen eduskunnalle jää vain EU-päätösten toimeenpanemisen rooli. Maa, joka ei arvosta itsenäisyyttään, ei hallitse tulevaisuuttaan. Perussuomalaisilla on unelma. Itsenäinen Suomi.