verticalfacepicture

Ministeri Juha Rehula kommentoi viikonloppuna, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmien hahmottelema alkoholilaki vaatii vielä ”jumppaa” toteutuakseen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän neuvottelijat olivat Sampo Terho ja Ritva Elomaa.

”Odotan lain etenevän hallituspuolueiden sopimassa ja kansalaisille luvatussa muodossa ilman mitään asiaa hidastavaa jumppausta. Eduskuntaryhmät pohtivat ennen lain keskeisen sisällön hyväksymistä asiaa jo hyvin tarkkaan”, toteaa Terho.

Lakiluonnosta on arvosteltu siitä, että se huomioi liiaksi elinkeinoelämän näkökulmat.

”On vain hyvä, että uusi laki luo työpaikkoja, vähentää Viron tuontia ja kasvattaa verotuottoa. Perussuomalaiset ei ole edennyt asiassa elinkeinoelämän vaan ennen kaikkea kansalaisoikeuksien parantamisen näkökulmasta.”

Lakiluonnoksessa on useita alkoholilainsäädäntöä vapauttavia yksityiskohtia, jotka ovat herättäneet pelkotiloja lain vaikutuksista.

”Haluan toppuutella huolia, uudistus on maltillinen. Ulkomailla käyneet tietävät, että huomattavasti vapaampikaan alkoholisääntely ei aja kansakuntia rappiolle.”

”On minusta outo ajatus, että kansalaiset odottaisivat päättäjien holhoavan itseään. Sen sijaan tehtävämme on tehdä kansalaisten elämä helpommaksi ja vapaammaksi.”