henriksson_webb_2_0

RKP:n puheenjohtajasta Anna-Maja Henrikssonista tulee Pohjoismaiden neuvoston jäsen Carl Haglundin erottua eduskunnasta ja siten myös Pohjoismaiden neuvostosta. Henrikssonista tulee Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän (Mittengruppen i Nordiska Rådet) jäsen.

– Globaalissa maailmassa pohjoismainen yhteistyö on elintärkeää. Historiallisesti yhteistyö ei aina ole ollut mahdollista kaikilla alueilla. Tiedämme kuitenkin, että kansainvälisesti olemme vahvempia yhdessä sen sijaan, että viisi maata taistelee jokainen itsekseen, sanoo Henriksson.

– Toimivalla Pohjoismaisella yhteistyöllä on myös merkitystä yksilötasolla. Pohjoismaat ovat jo kauan olleet vapaan liikkuvuuden edelläkävijöitä. Siksi tavoitteenamme tulee jatkossakin olla rajaesteiden poistaminen. Koen, että pohjoismainen kansalaisuus voisi olla askel oikeaan suuntaan helpottamaan kaikkien pohjoismaiden kansalaisten arkipäivää.

Seitsemän keskiryhmän parlamentaarikkoa ovat tehneet kansalaisaloitteen pohjoismaisesta kansalaisuudesta. Carl Haglund on aloitteentekijä. Keskiryhmä on yksi Pohjoismaiden neuvoston viidestä puolueryhmästä ja siihen kuuluu keskusta-, liberaali-, kristillisdemokraattisia ja vihreitä puolueita Pohjoismaista.