Viitanen, Pia sd
Viitanen, Pia sd

SDP:n valtiovarainvaliokuntavastaava, kansanedustaja Pia Viitanen hämmästelee tapaa, jolla pääministeri Juha Sipilä katsoo läpi sormien hallituskumppaneidensa vastuuttomia ja yhteisen hallitusohjelmansa vastaisia esityksiä. Viitasen mielestä on poikkeuksellista, ettei pääministeri ole irtisanoutunut kokoomuksen eduskuntaryhmän tuoreesta esityksestä, jossa vaaditaan sunnuntailisän poistamista laista.

− Kokoomuksen työ- ja yrittäjyyspaketin toimenpiteet ovat myrkkyä suomalaiselle yhteiskunta- ja työmarkkinarauhalle. Juuri, kun yhteiskuntasopimus on vaikeiden vaiheiden jälkeen saatu vietyä maaliin tuo kokoomus pöytään uusia työntekijöiden asemaa merkittävästi heikentäviä vaatimuksia. Sipilän pitäisi pääministerinä viheltää peli poikki tällaisilta vastuuttomilta puheilta hallituspuolueiden keskuudesta, Viitanen vaatii.

Viitasen mielestä vaikuttaa aivan kuin kokoomuksen palkansaajien asemaa polkevilla linjauksilla olisi pääministerin hiljainen hyväksyntä. Kokoomuksen avaukset hämärtävät Viitasen mielestä kansalaisten näkemystä siitä, mikä on hallituksen todellinen linja.

− Sipilän tulisi välittömästi irtisanoutua kokoomuksen esityksistä poistaa sunnuntaikorvaus laista. Uusia palkanalennuksia ja erityisesti naisvaltaisiin aloihin kohdennetuista heikennyksistä ei ole mitään apua Suomen talouden heikkoon tilaan.