Elo, Simon ps

Sinisten Elo: Maria Lohelan aloittama työ vietiin loppuun –  sopeutumiseläke on historiaa

”Eduskunta päätyi tänään kansan oikeustajun mukaiseen ratkaisuun lakkauttaessaan kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmän”, kiittää Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo, joka edusti ryhmää neuvotteluissa.

”Edellinen puhemies Maria Lohela (sin) aloitti työn sopeutumiseläkkeiden lakkauttamiseksi ja nykyinen puhemies Paula Risikko (Kokoomus) vei työn ansiokkaasti loppuun. Kiitos kuuluu heille molemmille”, Elo sanoo.

Kansanedustajien työsuhde poikkeaa normityösuhteesta, koska he ovat työssään luottamustoimessa ja nostavat palkkiota, eivät palkkaa, ja kansanedustajan työssä ei myöskään ole määriteltyä työaikaa. Kansanedustaja jäisi ilman erillistä järjestelyä eduskuntatyön päättyessä ilman tuloja, koska hän ei ole työsuhteessa. Kansanedustaja ei ole oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Simon Elo korostaa, että jokainen kansanedustaja on tietysti hakenut edustajaksi omasta tahdostaan ja kansan antamalla valtakirjalla.

”Sopeutumisraha on hyvä ratkaisu eduskuntatyön päättäville edustajille. Tehdyn esityksen mukaan sopeutumisrahaa tarkistetaan vastaamaan lähemmin ansiosidonnaisen työttömyysturvan tasoa”, Elo toteaa. ”Pääomatulot vaikuttavat sopeutumisrahan määrään, joten tämäkin porsaanreikä on tukittu.”