Sosialidemokraatteja edustava Eero Heinäluoma löytyy listalta kahdesta kohtaa

Europarlamentaarikkoja vertailevassa tutkimuksessa on laitettu mepit järjestykseen työn vaikuttavuuden ja poliittisen vaikutusvallan perusteella. Suomalaiset pärjäsivät vertailussa erinomaisesti varsinkin huomioiden suomalaisten pienen määrän europarlamentissa.

Sosialidemokraatteja edustava Eero Heinäluoma löytyy listalta kahdesta kohtaa: pääomamarkkinoita ja finanssipolitiikkaa koskevassa päätöksenteossa Heinäluoma on sijalla 8. ja kaikkien europarlamentaarikoiden vaikuttavuutta arvioitaessa hänet on listattu sijalle 25. Euroopan parlamentissa on 705 jäsentä, joten sijoituksia voidaan pitää erinomaisina.

“Sijoitukset tulivat itselleni iloisena tietona. Perinteisesti kärkisijoilla nähdään suurten EU-maiden pitkään istuneita meppejä, mutta on hienoa nähdä, että pienenkin maan uutena edustajana voi kovalla työllä tulla noteeratuksi”, Heinäluoma kuvaa tunnelmiaan.

Raha- ja talousasioiden valiokunnassa Heinäluoma on nähty vastuutehtävissä useissa lainsäädäntökokonaisuuksissa, joista esimerkiksi kryptovaluuttojen sääntely, rahanpesun torjunta sekä vakuutusyhtiöiden vakavaraisuussääntely ovat olleet tärkeitä uudistuksia.

“On selvää, että kun saa työstää tärkeitä lakikokonaisuuksia niistä vastaten, tulee nimikin tutuksi niin kollegoille kuin laajemmin asiantuntijoille ja kansalaisyhteiskunnalle. Tärkeintä tietysti on, että vastuullani ollut lainsäädäntö on saatu maaliin, ja vieläpä kohtalaisen hyvin tuloksin”, Heinäluoma puntaroi.

Sosialidemokraattien S&D-ryhmän työvaliokuntaan kuuluva Heinäluoma nauttii selkeästi luottamusta myös muiden parlamentin poliittisten ryhmien keskuudessa. Näkyykö tämä vaikuttavuustutkimuksen tuloksissa?

“Tutkimuksen perusteella havaitaan, että S&D saa ryhmänä parlamentissa kokoaan suurempaa vaikuttavuutta aikaan. Politiikka on joukkuepeliä ja meidät tunnetaan rakentavana voimana. Ehkä silläkin on oma vaikutuksensa omiin sijoihini”, Heinäluoma kuvaa.

EU Matrix julkaisee vuosittain Euroopan parlamentin jäsenten työn vaikuttavuutta arvioivan MEP Influence Index -tutkimuksen, jossa europarlamentaarikoita arvioidaan politiikan sektoreittain sekä yleisellä tasolla.

Influence Index 2024: Overview by country

https://eumatrix.eu/en/blog/Influence-Index-2024-Overview-by-country