Chinese_flag_(Beijing)_-_IMG_1104

Valtiovarainvaliokunta matkustaa syyskuussa Kiinaan tutustumaan maan talouden tilaan, rakenteellisiin uudistuksiin ja suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksiin.

Vierailu alkaa Pekingissä, jossa valiokunta tapaa mm. Kiinan kansankongressin raha- ja talousvaliokunnan edustajia. Keskusteluaiheina ovat Kiinan talouden tilanne, digitalisaation mahdollisuudet talouskasvulle ja tuottavuudelle sekä Suomen ja Kiinan kahdenvälisen yhteistyön vahvistaminen.

Pekingissä valiokunta vierailee myös Kiinan keskuspankissa ja puoluekoulussa sekä tapaa suomalaisia yrityksiä ja saa katsaukset niiden tulevaisuudennäkymiin Kiinassa.

Pekingistä valiokunta jatkaa matkaansa Hangzhouhun ja Shanghaihin. Alueellisten kansankongressien edustajien tapaamisen lisäksi ohjelmassa ovat mm. vierailu Nokia Hangzhoun teknologiakeskukseen ja Shanghain yliopiston Aalto Tongji Design Factoryyn.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Timo Kalli (kesk.), Olavi Ala-Nissilä (kesk.), Krista Kiuru (sd.), Antti Rantakangas (kesk.), Joakim Strand (r.), Maria Tolppanen (sd.), Kari Uotila (vas.), Juhana Vartiainen (kok.), Ozan Yanar (vihr.)