Valta kuuluu kansalle -puolueen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ano Turtiainen on tänään jättänyt eduskunnan keskuskansliaan vapautuspyynnön liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenyydestä. Hänen mielestään kyseinen valiokunta – kuten kaikki muutkin valiokunnat – ovat pelkkiä hallituksen kumileimasimia.

– Istuminen niissä kokouksissa on pelkkää ajan tuhlaamista. Toisaalta lähes jokaisesta asiasta pitäisi laatia vastalause tai eriävä mielipide, koska käsittelyssä olevilla kirjelmillä ja lakiesityksillä vain pannaan käytäntöön Euroopan unionin määräämiä direktiivejä. Sama koskee kaikkia valiokuntia, ja toiminta tuntuu muutenkin turhalta teatterilta, koska hallitus jyrää kaikki esityksensä läpi.

Turtiaisen valiokuntapaikka on alun perin perussuomalaisten, joten lähtökohtaisesti se kuuluisi heille, mutta asioista sovittaneen vielä erikseen eduskuntaryhmien kesken. Hän kertoi päätöksestään julkisesti ensimmäiseksi itse Twitterissä:

– Jo pitemmän aikaa on ollut mitta täynnä tämän valiokunnan touhua – pelkkää lakiemme viilaamista EU:lle sopiviksi. Härkää pitää ottaa sarvista kunnolla ja valitettavasti mandaatti joka minulla on, ei siihen (vielä) riitä. Luoja yksin tietää riittääkö koskaan.

https://twitter.com/TurtiainenAno/status/1494235103899365378