Kansanedustaja Ano Turtiainen teki kolme viikkoa sitten eduskunnan kansliatoimikunnalle kiireellisen aloitteen siitä, että kansanedustajia ja eduskunnan henkilöstöä ei suositeltaisi ottamaan koronarokotuksia ennen kuin rokotteiden turvallisuus on varmistettu Suomessa tehtävällä tutkimuksella. Aloitetta ei kuitenkaan käsitelty kiireellisenä, ja torstaina 28.10.2021 tulleen tiedotteen mukaan kansliatoimikunta on päättänyt, että asiassa ei ryhdytä toimenpiteisiin. Turtiainen pitää ratkaisua vastuuttomana.

– Maailmalla on miljoonia rokotteita vedetty pois niissä ilmenneiden epäpuhtauksien takia. Kokeellisten rokotteiden turvallisuudesta ei ole muutenkaan mitään varmuutta, ja vähintä olisi tutkia niiden sisältö. Maailmalla on julkaistu jo niin paljon kriittistä informaatiota kyseisistä rokotteista, että jo pelkästään sen vuoksi niiden sisältö pitäisi tutkia Suomessa. Tutkimista puoltaa myös se, että valtamedia ei ole toiminut puolueettomasti tässä asiassa, vaan täysin päinvastoin. Valtamedia on tyrmännyt kriittisen informaation kokonaan leimaamalla sen salaliittoteoriaksi ja samaan aikaan jopa pakonomaisesti tyrkyttänyt kansalaisille näitä ympäri maailmaa kyseenalaistettuja kokeellisia rokotteita, joista edes niiden valmistajat eivät ota vastuuta.

Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle kritisoi voimakkaasti myös sitä, että eduskunnan henkilökunnan pikkujoulut pidetään paikassa, jossa vaaditaan koronapassia. Turtiainen on vihainen:

– Eduskuntakauden alussa edustajille kerrottiin eduskunnan pyrkivän olemaan yksi koko maan parhaista työpaikoista ja näin toimivan hyvänä esimerkkinä kaikille muillekin työpaikoille. Hyvä näin, sillä onhan kyseessä kuitenkin sataprosenttisesti veronmaksajien varoilla toimiva laitos, ja näin ollen sen on syytä toimiakin esimerkillisesti. Onhan tämä järkyttävää, että näin lyhyessä ajassa koko touhu muuttuu eduskunnassa täysin päälaelleen. Eduskunta siis työnantajana jakaa henkilökuntansa kahteen kastiin ottaen verovaroilla järjestettävään henkilökunnan pikkujoulutilaisuuteensa käyttöön ihmisiä syrjivän ja perustuslain vastaisen koronapassin ja siten sulkee juhlasta terveet koronarokottamattomat kokonaan pois.