Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari twiittasi liikkumisvapauden ja lähikontaktien rajoittamisesta (24.3.2021):

“Koronatilanne on pahempi kuin koskaan tämän kriisin aikana. Vihreä eduskuntaryhmä on käsitellyt liikkumisvapauden ja lähikontaktien rajoittamista. Vihreä eduskuntaryhmä on valmis tukemaan esitystä. 1/”

“Kyse on raskaista perusoikeuksien rajoituksista, jotka eivät ole eikä niiden pidäkään olla helppo ratkaisu. Tautitilanne on hyvin vakava. Asiantuntijat ovat pitäneet uusia rajoituksia välttämättöminä ihmisten hengen ja terveyden suojelemiseksi. 2/”

“Koronakriisi on myös mielenterveys- ja yksinäisyyskriisi, jonka vaikutukset ovat erityisen raskaasti osuneet lapsiin ja nuoriin pääkaupunkiseudulla. On tärkeää, että tukitoimia lapsille ja nuorille vahvistetaan. 3/”

“Rajoituksissa on tärkeää ottaa huomioon yksinasuvien ja monimuotoisten perheiden tilanne. Nämä on esityksessä huomioitu. Olemme pitäneet myös tärkeänä sitä, että viestintä toimista on vahvaa ja selkeää. 4/”

“Taudin torjumista pitää tehostaa painottamalla rokotuksia alueellisesti pahimmille epidemia-alueille KRAR:n suositusten pohjalta, kun aiemmin linjatut alkuvaiheen kohderyhmät on kattavasti rokotettu. https://valtioneuvosto.fi/-/10616/0212-luonnos… 5/”

“Tarvitsemme käyttöön kaikki keinot taudin torjumiseksi. Maskipakko on yksi näistä. Nyt tämä keino on valmisteltava myös tartuntatautilakiin, ja lain on oltava valmis vastaamaan pahempiinkin tilanteisiin. 6/”

“Lait ja määräykset eivät yksin pysäytä virusta, vaan tauti pysähtyy vain kun jokainen meistä vähentää fyysisiä kontaktejaan. Lopulta tämä virus pysähtyy. Selviämme tästä yhdessä. 7/”

Twiittiketju luettavissa: https://twitter.com/EmmaKari/status/1374803491072450563