Kaakon PS-Nuoriso vaatii turistiviisumien myöntämisen lopettamista Venäjän kansalaisille. Puola, Viro, Latvia ja Liettua lopettivat tänään Schengen-viisumien myöntämisen venäläisille ja kielsivät venäläisten turistien maahantulon. Tällä hetkellä Suomi on Venäjän ainoa EU-rajanaapuri, johon pääsee vapaasti turistiviisumilla. Muistutuksena tästä Kaakon PS-Nuoriso osti mainoksen Lappeenrannan Armadan valotauluun, jossa lukee venäjäksi ja suomeksi

“Teidän lomailessanne täällä, ukrainalaiset hautaavat läheisiään.”

“Näemme kohtuuttomaksi ja moraalittomaksi sen, että venäläiset voivat vieläkin lomailla täällä vapaasti ikään kuin mikään ei olisi muuttunut samaan aikaan kun Venäjä käy tuhoisaa sotaa Ukrainaa vastaan. Sodalla on venäläisten laaja hyväksyntä ja olemme nähneet miten venäläiset turistit EU:ssa häiriköivät Ukrainaa tukevien mielenosoituksia ja vandalisoivat eurooppalaisia kulttuurikohteita Z-symboleillaan”, avaa järjestön puheenjohtaja Ville Heinikainen.

Kysymys on varsinkin Kaakkois-Suomelle kriittinen, sillä Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemat ovat edelleen avoimia venäläisille turisteille ja toimivat siten viimeisenä porttina Eurooppaan. Lisäksi Lappeenrannan lentokenttä toimii suorana siltana venäläisten suosimiin kohteisiin Etelä-Euroopassa.

“Rajakaupunkina Lappeenranta toimii venäläisten turistien lähtöpaikkana muualle Eurooppaan ja on häpeällistä seurata sivusta, kun Suomi mahdollistaa tämän heille. Meidän on laitettava itäraja kiinni turisteille. Loma Euroopassa ei ole ihmisoikeus eikä sitä mahdollisuutta tule antaa kansanmurhaa toteuttavan valtion kansalaisille”, vaatii järjestön varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.