Kansalaispuolue lopettaa toimintansa ja sen aktiiviset jäsenet siirtyvät kristillisdemokraattien riveihin. Kansalaispuolue päätti asiasta viikonloppuna kokouksessaan. Puolueen perusti vuonna 2016 Paavo Väyrynen, mutta hänet erotettiin puolueesta vuonna 2018 syynä puolueen mukaan oli tuolloin tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

Puolueet olivat vaaliliitossa viimeksi aluevaaleissa, joissa Sami Kilpeläinen valittiin Kainuun aluevaltuustoon kristillisdemokraattien listalta 234 äänen turvin. Vaaliliittoja näillä puolueilla oli myös kaksissa edellisissä kuntavaaleissa.

KD toivottaa tervetulleeksi Kansalaispuolueen aktiivit

Kristillisdemokraatit toivottaa tervetulleeksi Kansalaispuolueen aktiivit, joista monet ovat jo toimineet KD:n listoilla sitoutumattomina ehdokkaina edellisissä vaaleissa. Esimerkiksi Kainuussa yhteistyö on ollut jo tiivistä ja on luontevaa jatkaa sitä yhdessä KD-lipun alla.

Tämä on luonteva jatko sille pohdinnalle, joka alkoi pari vuotta sitten poliittisten keskiryhmien kesä-webinaarista. Tuolloin todettiin ”kraaterin kokoinen aukko” Suomen poliittisessa kentässä. Mukana pohdinnoissa olivat silloiset Siniset, Kansalaispuolue, Kristillisdemokraatit ja edustajia Keskustasta ja Kokoomuksesta, puheenjohtaja Sari Essayah taustoittaa.

Kansalaispuolueen jäsenet ovat olleet aiemmissa vaaleissa sitoutumattomina KD:n listoilla ja tämä on jatkumo jo tehdylle yhteistyölle. Toivotamme Kansalaispuolueen aktiivit tervetulleeksi KD:n jäseniksi, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies toteaa.

Kansalaispuolueen ylimääräinen yleinen kokous päätti sunnuntaina 28.8.2022 yksimielisesti, että puolueesta nykyiset aktiivit jäsenet yhdistyvät Kristillisdemokraatteihin.