1013858_10153808047754528_3691066192216526333_n

Kansanedustaja Mikko Kärnä: Viestintäviraston mielestä Lahden postipalvelut voidaan siirtää Helsinkiin

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on tyrmistynyt viestintäviraston päätöksestä, jonka mukaan sevettijärveläisten 112 kilometrin asiointimatka postiin on kohtuullinen.

–     – Pidän päätöstä kohtuuttomana ja loukkaavana. Jos suhteutetaan asia Etelä-Suomeen, niin Viestintäviraston mielestä lahtelaisten postipalvelut voitaisiin siirtää Helsinkiin ja asiointi sinne olisi kohtuullista.

Kärnä vaatii Postia ratkaisemaan tilanteen sekä puuttumaan Lappia jatkuvasti riivaaviin jakeluongelmiin.

–     – Alkaa näyttää siltä, ettei postilailla ole mitään merkitystä Postille tai viestintävirastolle. Myös syrjäseutujen palvelut on turvattava ja taattava asiakkaille heille kuuluva lakisääteinen jakelu. Mikäli näin ei tapahdu, on harkittava sanktioita ja korvauksia asiakkaille, jotka eivät ole saaneet postiaan  ajoissa.

Kansanedustajan mielestä nyt olisi syytä pohtia, tarvitaanko Suomeen lähipalvelulaki, jossa määriteltäisiin tarkasti kohtuulliset asiointimatkat erilaisiin palveluihin.

–     – Tämä laki voisi olla alueellinen, sillä lähipalvelu tarkoittaa Lapissa nykyäänkin eri asiaa kuin esimerkiksi Helsingissä. Näyttää kuitenkin siltä, että tällainen laki olisi tarpeen mikäli haluamme säilyttää palveluverkostomme edes jollain tasolla kohtuullisena. Ihmisten yhdenvertaisuutta ei saa unohtaa ja myös syrjäseuduista on pidettävä huolta.