Keskustan kansanedustaja, poliisiasiain neuvottelukunnan jäsen Mikko Kärnä esittää, että Helsingin poliisilaitos ja kaupungin sosiaaliviranomaiset perustavat yhdessä jengien ja jengiytymisen vastaisen ”kovien otteiden” toimintaryhmän. Kärnän mukaan jengiytymiskierre voidaan katkaista vain kovilla otteilla.

– Uutiset kaupungilla liikkuvasta 100-150 nuoren väkivaltaisesta joukosta, joista pääosa on ulkomaalaistaustaisia, ovat erittäin huolestuttavia. Ongelmaan on puututtava kovalla kädellä. Lässyttämällä ja pumpuliin laittamalla tämä ei hoidu, vaan näiden nuorten väkivallan kierre on yksiselitteisesti katkaistava. Ensin on annettava keltainen kortti, mutta jos se ei auta, on nuori vihellettävä pois kentältä. Kaikki viranomaisille annetut toimivaltuudet on otettava käyttöön ja jos nuori löydetään yhden puhuttelun jälkeen rötöstelemästä kaupungilta jengissä, on hänet esimerkiksi otettava huostaan ja sijoitettava jonnekin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Kärnä katsoo, että parhaiten jengejä vastaan voidaan taistella hajottamalla ne.

– Jengien hajottamiseen löytyy kyllä toimivaltuuksia. Lasten ja nuorten laittomat joukkokokoontumiset voidaan estää. Väkivaltaiset nuoret voidaan ottaa huostaan ja sijoittaa laitoksiin pois pääkaupunkiseudulta, mielellään mahdollisimman kauaksi. Alaikäiset 15-18 vuotiaat voidaan myös tarvittaessa pidättää ja vangita. Tämä nyt kehittymässä oleva ilmiö voidaan katkaista vain kovilla otteilla. Puheet kotouttamisen tehostamisesta tai perhetyöstä tässä vaiheessa ovat täyttä kukkua, kun nämä nuoret ovat jo päättäneet olla kotoutumatta eikä perheillä ole heihin kontrollia. He ovat ryhtyneet toimimaan yhteiskunnan sääntöjen vastaisesti ja heille on näytettävä, että tämä ei yksinkertaisesti käy.