mikko-kasvo

Kärnä: Oppositio haluaa Suomen myöntävän 456 miljoonaa automaattista turvapaikkaa

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoi opposition retoriikkaa, jossa vaaditaan keskeyttämään palautukset ja myöntämään turvapaikka sellaisille henkilöille, jotka ovat saapuneet Suomeen maista joihin matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään.

– Ulkoministeriön matkustustiedotteet on tarkoitettu matkapäätöksen tueksi suomalaisille matkailijoille, jotka eivät tunne vierasta maata, sen kulttuuria ja kieltä. Vaikka suomalaisen turvallisuus on uhattuna esimerkiksi Pakistanissa, ei se tarkoita, että jokaista pakistanilaista uhkaa vaara.

Kärnän mukaan opposition vaatimukset johtaisivat toteutuessaan kestämättömään tilanteeseen.

– Opposition mukaan Suomen tulisi siis myöntää automaattinen turvapaikka jokaiselle Etelä-Sudanista, Jemenistä, Libyasta, Syyriasta, Afganistanista, Burundista, Irakista, Somaliasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta, Haitista, Pakistanissa ja Venezuelasta saapuvalle turvapaikanhakijalle. Käytännössä tämä tarkoittaa, että antaisimme avoimen valtakirjan 456 miljoonan ihmisen saapumiselle Suomeen. Jokainen ymmärtää, että järjestelmämme ei kestäisi tätä, vaikka saapujia olisi vain murto-osa näiden maiden kansalaisista.

Kärnä peräänkuuluttaa malttia turvapaikkakeskusteluun ja toivoo, että asioista keskustellaan niiden oikeilla nimellä.

– Suomi on sitoutunut myöntämään turvapaikan jokaiselle kansainvälisen suojelun tarpeessa olevalle. Kansainvälisen suojelun tarvetta ei kuitenkaan ratkaista henkilön kotimaan tai vaikkapa fysiologisen tilan perusteella. Turvapaikkapolitiikan on oltava inhimillistä ja ihmisoikeusmyönteistä, mutta siihen tarvitaan myös realismia. Tämä realismi vihervasemmistolta puuttuu.