Suomen pohjoisin kansanedustaja Mikko Kärnä on raivoissaan Lapin tukimiehiltä tulevista konkurssiuutisista. Kärnä toteaa, että koronan aiheuttama ravintola- ja matkailualan kriisi sekä sen seuraukset saavat hänet näkemään punaista.

– Moni lappilainen matkailu- ja ravintola-alan yritys on mennyt pankkien ja verottajan toimien johdosta täysin tarpeettomasti konkurssiin. Konkursseja osattiin toki tässä kriisissä odottaa, mutta yrittäjien kohtelu raivostuttaa. Mitään inhimillisyyttä ei tunnu olevan, vaikka siihen tosiaankin olisi varaa. Yrittäminen ja yrittäjyys ei voi olla mikään Tempation Islandin leirinuotio, jossa ihmisiä kuulustellaan ja tuomitaan. Yrittäjiä on kannustettava ja myös epäonnistumisen on oltava mahdollista ilman kohtuuttomia seuraamuksia.

Kärnä mukaan Suomeen tarvitaan viipymättä laki henkilökohtaisesta konkurssista. Koronakriisi ei saa jättää jälkeensä olympiastadionin verran entisiä yrittäjiä, jotka eivät voi enää koskaan yrittää.

– Meidän tulee luoda järjestelmä, jonka avulla entinen yrittäjät voivat hakeutua henkilökohtaiseen konkurssiin. Tämän jälkeen, esimerkiksi viiden vuoden kuluttua, on vanhat velat nollattava ja yrittäjä voi taas yrittää. Ihmisen elämä on liian lyhyt vietettäväksi velkavankeudessa ja Suomi tarvitsee ihan jokaisen ahkeran yrittäjän. Nyt moni ahkera ihminen on vaarassa joutua kärsimykseen ilman omaa syytään koko loppuelämäkseen. Ei tällaisessa ole mitään järkeä.