Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kehottaa puolueita valmistautumaan historian likaisimpiin kuntavaaleihin. Samalla Kärnä katsoo, että oikeusministeriön siviilikriisinhallintatehtävä vaalien järjestämiseen poikkeusoloissa on laiminlyöty.

– Nämä vaalit tullaan käymään hyvin pitkälti sosiaalisessa mediassa ja mitään sääntöjä ei tunnu olevan. Olemme jo nähneet täysin valheellisia vaalimainoksia, joita ei ilmeisesti aiotakaan oikaista. Somessa ehdokkaat saavat laukoa aivan mitä sattuu, eivätkä sosiaalisen median alustat ehdi tähän kaikkeen puuttumaan. Valitettavasti tälle valehtelulle tuntuu myös löytyvän kaikupohjaa, oli sitten kyse koronarokotteista, EU:n elpymispaketista tai vaikkapa maahanmuutosta. Haluan korostaa, että erilaiset näkemykset ovat demokratiassa tärkeitä. Nyt ei kuitenkaan ole kyse näkemyksistä, vaan suorista valheista jotka pystytään todentamaan.

Kärnä on myös huolissaan vaalien järjestämisestä poikkeusoloissa.

– Oikeusministeriö on todennut, että vaalien järjestäminen ei ole mahdollista mikäli siirrymme epidemiassa vaiheeseen kolme. Miksi ihmeessä se ei ole? Oikeusministeriöllä on ollut vuosi aikaa varautua siihen, että vaalit järjestetään hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa koronapandemian jyllätessä. Mitään ei ilmeisesti ole tehty, vaikka kaikki mahdollisuudet ovat olleet käytössä. Olen erittäin huolissani virkamiesten ymmärryksestä kansanvallasta, johon kuuluu vaalien järjestäminen ajallaan. Hitto soikoon, jos Yhdysvalloissa osattiin järjestää presidentinvaalit koronakriisin ollessa pahimmillaan, niin miten meillä ei muka osata? Tämä on häpeällistä!