Korhonen, Timo V. kesk
Korhonen, Timo V. kesk

Keskustan Timo Korhonen: Budjetti piristää kehitystä koko maassa

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Timo Korhonen on erittäin tyytyväinen budjettiriihessä sovittuun maatalouden kriisipakettiin. Korhosen mukaan paketti oli tärkeä ennen muuta politiikan uskottavuuden kannalta.

–          Se pidettiin, mitä sovittiin. Maatilojen ahdinko on syvä ja nyt siihen tulee iso tukku toimenpiteitä. 50 miljoonan euron suuruisella kriisipaketilla on varmasti merkitystä taloudellisissa vaikeuksissa oleville maatiloille. Mutta tärkeintä on mielestäni se, että paketissa on toimenpiteitä, jotka suoran rahanjakamisen sijaan kohentavat maatilojen maksuvalmiutta.

–          Maatalouden rahavirtojen merkitys myös aluetaloudelle on erittäin tärkeä. Siksi kriisipaketti tukee myös muun muassa kainuulaista aluetaloutta. Maatilojen tulot pelkästään Kainuussa ovat sadan miljoonan euron luokkaa vuodessa ja tason heilahtelu jättää vahvan jälkensä suoraan kuntien talouksiin. Nyt on odotettavissa, että hallituksen linjaukset heilauttavat suuntaa ylöspäin, mikä vahvistaisi siis lopulta myös kaikkien kainuulaisten palvelujen rahoitusta, Timo Korhonen muistuttaa.

Korhonen kiittää myös budjetin verolinjauksia, jotka hänen mukaansa tukevat toimeliaisuutta Suomessa. Esimerkeiksi Korhonen nostaa keskustan pitkään esillä pitämän yrittäjävähennyksen, yritysten sukupolvenvaihdosten helpottamisen perintö- ja lahjaverotusta keventämällä sekä maksuperusteisen arvonlisäveron tilityksen.

–          Yrittäjien aseman huomioimisen lisäksi on tietysti selvää, että tuloverotuksen alentaminen on tervetullut laajalle osalle kansalaisia. Itselleni on tärkeää, että myös eläkeläisten verotusta kevennetään. Kaiken kaikkiaan hallituksen verolinjaukset kiertyvät toimeliaisuuden kohentamiseen. Veronalennukset pitävät yllä kotimaista kysyntää ja se taas tukee tehokkaasti työllisyyttä. Tämä budjetti piristää monin keinoin koko maan alueella, Korhonen pohtii.

Timo Korhonen puhui perjantaina keskustan yleisötilaisuudessa Kajaanissa. Korhonen nosti puheenvuorossaan esille myös budjetissa suoraan Kainuuta koskettavia asioita.

–          Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuisto Hossa avataan ensi kesänä. Tämä on nyt myös budjetin kirjoissa ja kansissa. Nyt annettua budjettiesitystä voidaan pitää Kainuun kannalta historiallisena.

–          Pidän erittäin tärkeänä Kainuun kannalta myös sitä, että Itämeren, Barentsin ja Arktisen alueen yhteistyöhön kohdistetaan aiempaa enemmän rahaa. Suomi toimii puheenjohtajana Arktisessa neuvostossa vuosina 2017—2019 ja Kainuu parhaillaan Barentsin alueneuvostossa. Osa Kainuun ja koko maakuntien Suomen menestystä on, että onnistumme kansainvälisessä yhteistyössä ja hankkimaan sitä kautta rahoitusta ja elinvoimaa seuduillemme, Timo Korhonen linjasi Kajaanin Raatihuoneentorilla.