kalle_web-600x600

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok) on valittu eduskunnan pankkivaltuuston jäseneksi. Valinta on osa tehtäväkiertoa, joka käynnistyi, kun Jokinen valittiin kesäkuussa Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Pankkivaltuuston tehtävät liittyvät Suomen Pankin hallinnon ja toiminnan valvontaan, hallinnollisiin päätöksiin sekä laissa lueteltuihin muihin tehtäviin. Pankkivaltuustoon kuuluu yhdeksän eduskunnan valitsemaa pankkivaltuutettua.

Pankkivaltuusto tehtäviin kuuluu myös valvoa Finanssivalvonnan toimintaa. Finanssivalvonnan tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteena on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviin kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Jokinen siirtyy myös Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) hallintoneuvostoon, joka koostuu pankkivaltuuston jäsenistä. Hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa Sitran hallintoa ja päättää toiminnan periaatteista.

Jokinen ottaa uudet tehtävät vastaan mielenkiinnolla. – Pankkivaltuusto ja Finanssivalvonta ovat erinomaisia paikkoja seurata maan talouden kehitystä. Sitran tehtävänä on edistää talouden määrällistä ja laadullista kasvua, vakaata ja tasapainoista kehitystä sekä kansainvälistä kilpailukykyä ja yhteistyötä. Yhdessä eduskuntatyön kanssa nämä muodostavat laajan tehtäväkokonaisuuden, missä voi tehdä töitä Suomen talouden ja kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi, iloitsee Jokinen.