-gtZptEN

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti antaa Etlan avaukselle lukukausimaksuista täystyrmäyksen. Lauslahden mukaan maksuton koulutus on suomalaisen yhteiskunnan peruskivi, joka takaa mahdollisuuksien tasa-arvon ja oikeiden sivistykseen.

”Lukukausimaksut ovat hallituksen ohjelman vastaisia. Kokoomus ei kannata lukukausimaksuja suomalaisille opiskelijoille, eikä tämä hallitus tule niitä edistämään”, sanoo Lauslahti.

”Vanhempien rahapussin paksuus ei saa määritellä yhdenkään nuoren opiskelumahdollisuuksia. Pienenä maana meillä ei ole varaa menettää yhtään lahjasta nuorta. Jokaisella suomalaisella nuorella tulee olla tasaveroiset mahdollisuudet kouluttautua niin pitkälle kuin oma ahkeruus ja taidot riittävät”, Lauslahti sanoo.

Lauslahti painottaa, että keskustelussa ei saa sekoittaa EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta perittäviä maksuja ja kotimaisten opiskelijoiden koulutuksen maksuttomuutta.

”Koulutusvienti laajentaa yliopistojen rahoituspohjaa ja osaamista suomalaisten nuorten hyväksi. Koulutusviennistä hyötyvät kaikki. Tässä on tehty kuitenkin selkeä rajanveto – suomalaisille opiskelijoille ei tule lukukausimaksuja”, Lauslahti sanoo.