Mia Laiho

Eduskuntaan nouseva Mia Laiho esittää valtakirjansa puhemiehelle tänään perjantaina 2.3.2018. Eduskuntaan täysin uutena nouseva Laiho aloittaa varsinaisen työn edustajana 5. maaliskuuta. Laiho on 48-vuotias sisätautien erikoislääkäri Espoosta. Laiho toimii kotikaupungissaan kaupunginvaltuutettuna sekä kaupunginhallituksen jäsenenä toista kautta.

Laiho siirtyy eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä Outi Mäkelän tilalle, kun Mäkelä valittiin Nurmijärven kunnanjohtajaksi. Laiho aloittaa perustuslakivaliokunnan varsinaisena jäsenenä sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsenenä. Laiho odottaa innolla kansanedustajan arjen alkamista.

“Siirtymä on melkoinen lääkärin työstä kansanedustajaksi. Olo on tosin kotoisa, kun pääsen itselleni tutun sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen pariin. Olen varma, että kokemukseni kentältä lääkärin työstä tulee erinomaiseen käyttöön arjen valiokuntatyössä sekä kokoomuksen eduskuntaryhmässä. Perustuslakivaliokuntaan saapuvat lakipaketit tullaan käymään huolellisesti läpi. Sote-uudistus on merkittävin uudistus vuosikymmeniin”, Laiho toteaa.  

Laiho on erikoistunut Espoon valtuustossa sosiaali- ja terveydenhuollon kysymysten lisäksi koulutuspolitiikkaan. Hän on toiminut Etelä-Tapiolan lukion johtokunnan puheenjohtajana.

“Tulen seuraamaan lukiolain uudistusta innolla. Henkilökohtaiset koulutuspolut yhdessä yritys- korkeakouluyhteistyön kanssa päivittävät lukiot tälle vuosikymmenelle. Kaikkiaan olen ilahtunut kolmen lapsen äitinä, kuinka hallitus on pystynyt taloudellisista reunaehdoista huolimatta uudistamaan koko koulutuspolkua aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Laihon eduskunta-avustajana aloittaa Mäkelän avustajana toiminut hallintotieteiden kandidaatti Tuomas Kuoppala.