Hongisto, Reijo ps
Hongisto, Reijo ps

Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja: Susien kaatokiintiö on täysin riittämätön

Maa- ja metsätalousministeriö on tänään vahvistanut susien vuotuiseksi kaatokiintiöksi 53 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella. Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Reijo Hongisto (PS) on pöyristynyt päätöksestä.

”Tuomitsen jyrkästi noin pienen kaatokiintiön. Brysselin ja Helsingin herrat tietävät muka paremmin, mikä on susitilanne Suomen maakunnissa”, kummastelee Hongisto.

”Vaadin kiintiöksi vähintään 80 sutta. Joka päivä joka puolelta valtakuntaa tulee yhteydenottoja susien aiheuttamista vahingoista”, Hongisto jatkaa.

Muutama viikko sitten Ylen A-studio kertoi venäläisestä eräoppaasta, joka ampuu palkkiota vastaan Suomesta häädettyjä susia.

”On uskomatonta, että kunnialliset suomalaiset joutuvat turvautumaan tällaisiin keinoihin turvatakseen oman elinympäristönsä pedoilta”, Hongisto päivittelee.

Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen korosti 11.12. Ilomantsissa vieraillessaan, että Suomen susipolitiikkaa ohjaa susikannan hoitosuunnitelma, jonka avulla pyritään sovittamaan yhteen sudensuojelun ja susireviirillä asuvien tarpeet.

”Ministeriön näkökulma on oikea, mutta mielestäni ehdotettu kiintiö ei riitä takaamaan susireviirillä asuvien tarpeita ja turvallisuutta, johon hoitosuunnitelmalla tähdätään.”